ILMAINEN TOIMITUS YLI 150€:N TILAUKSIIN!

Wiwin Arvoja

Wiwi Designilla halutaan tuntea vastuu ympäristöstä ja ihmisistä. Siksi olemmekin listanneet tähän meidän arvoista käytännössä, koska haluamme toimintamme olevan mahdollisimman läpinäkyvää ja selkeää kaikille. Olemme saaneet kunnian olla listattuna FINIXin listauksessa vastuullisimpien kotimaisten vaatebrändien listalla. https://finix.aalto.fi/kestavavaate-kampanja/

Kaikki työ tehdään Tampereella

- Meidän kaikki vaatteemme suunnitellaan, kaavoitetaan, leikataan ja ommellaan Tampereella jossa meillä on oma pieni "tehdas". Meistä on kiva, että asiakas tietää kuka hänen tuotteensa on tehnyt ja siksi otammekin käyttöömme pienen lappusen joka laitetaan vaatteen mukaan, siinä näkyy mm. kuka vaatteen on suunnitellut ja ommellut. Pystymme todellakin takaamaan, että meidän vaatteet tehdään alusta alkaen eettisesti hyvissä oloissa ja aikuisen tekemänä. Vaatteet tehdään rakkaudella juuri Sinulle! Ehkä tulevaisuudessa kun toimintamme laajenee tätä vauhtia otamme avuksemme leikkaamiseen ja ompeluun alihankintayrityksen, kotimaisen pienen perheyrityksen tottakai. Samalla rakkaudella tehdään nämä yhdessä. Vaatteet tullaan AINA tekemään Suomessa maksoi meille mitä maksoi. Meillä on jokaisella tuotteella Avainlippu-merkki ja siitä(kin) olemme nöyrän ylpeitä!

Kotimaiset kankaat

- Meidän kaikki yksiväriset kankaat neulotaan Suomessa ja niitä tulee meille tasan kahdesta eri kangastehtaasta jotka ovat molemmat kotimaisia perheyrityksiä. Colleget ja trikoot neulotaan Längelmäellä, merinovillat Orivedellä. Kankaat ovat niin eettisiä kuin tämäntyyppisten kankaitten vain on mahdollista olla. Siirrymme kyllä heti esim. koivukuituihin kun se vain käytännössä on mahdollista! Uutena tulleet kuosikankaat eivät ole kotimaista tuotantoa, sillä Suomessa ei ole tällähetkellä mahdollisuutta tehdä tämäntyyppiseen painamiseen sopivia kankaita. Kuosikankaat ovat kuitenkin luomupuuvillaa sekä merten roskista valmistettua kierrätyskangasta. Mainiota! Kuosipainatus tehdään Suomessa kuitenkin mikä onkin ehkä se tärkein.

Myrkyttömät materiaalit

- Kaikki kankaat on Ökö-tex 100 standardoituja ja tarkoittaa, että riippumattomien tutkimuslaitosten myöntämä sertifikaatti takaa, että tuotteessa ei ole haitallisia torjunta-aine-, raskasmetalli- tai formaldehydijäämiä. Kankaitten puuvilla tulee Euroopasta jossa se tehdään langaksi. Tämä valkoinen lanka tulee Suomeen kangastehtaalle jossa se neulotaan ja värjätään. Kuosikankaista 100% puuvilla kudotaan Pakistanissa ja se onkin hyvin hienoa puuvillakangasta. Kuosillinen, luomupuuvillainen joustocollari neulotaan Portugalissa ja urheilutekstiileistä tuttu polyesterkangas neulotaan Italiassa. Se on tehty kierrätysmateriaalista mikä on aivan mahtavaa!

- Käyttämämme merinovilla tulee Australiasta jossa se keritään lampaista joille ei ole tehty sanallasanoen julmaa mulesing-käsittelyä. Neulos neulotaan ja värjätään Suomessa, meistä tuossa viiden kilometrin päässä.

Emme laita mitään roskiin

- Meillä on zero waste -periaate, eli käytännössä meiltä ei mene yhdenyhtäkään kankaanpalaa tai pienenpientä silppuakaan roskiin vaan kaikki kangas käytetään. Hieman isommat palat käytetään ompelussa vaikkapa taskuihin tai ponnareihin, pienenpieni silppu lähtee esim. autonpenkkien täytteeksi tai täytteeksi raheihin. Kaavoittaessa pyrimme jopa välttämään turhia pyöreitä muotoja ja leikkuussa kangas piirretään tarkkaan, että hukkaa ei syntyisi. Käytämme paljon myös "laatikkomallisia" vaatteita, sillä niistä syntyy todella vähän kangashävikkiä ja sehän on hyvä se!

Meillä ei jää vaatetta hyllyyn

- Kaikki vaatteemme tehdään yksitellen tai pienissä sarjoissa joten hukkaa ei tule sitäkään kautta, että vaatteita ei menisi kaupaksi ja ne jäisi hyllyyn pyörimään. Tilauksen tullessa alamme monesti vasta valmistaa tätä vaatetta, kuitenkin lupaamme, että vaate postitetaan muutamassa päivässä eikä asiakkaan tarvitse odotella viikkoja. Meillä tykätään tehdä ripeästi hommat! Joskus saattaa kangas olla loppu tms. mutta näin on käynyt hyvin harvoin. Ilmoitamme kyllä heti viiveistä asiakkaalle, jos niin käy. 

Testatut kankaat

- Meille on tärkeää, että vaate on kestävä ja pestävä. Käyttämämme materiaalit ovat parhaita mitä olemme löytäneet ja niitä itse ensin käytettyämme olemme uskaltaneet laittaa myös myyntiin. Kankaat on laadultaan hyviä ja tuntuvat kestävänkin hyvin. Omilla lapsilla on nyt pari vuotta ollut käytössä nämä ja yllättävän hyvin on kestäneet. Aikuisilla toki myöskin, vaikka hieman ehkä vähemmän konttaillaankin pitkin lattioita... Allekirjoittanut tosin tietää hyvin tarkkaan mitä on kun reidet hinkkaa kävellessä yhteen ja se onkin housuille ehkä suurin kulumapaikka. Siihen kyllä kehittelememme vielä jonkun tosi kestävän osuuden. Kuitenkin vuoden, melkein jokapäiväisen käytön jälkeen alkaa väkisinkin "reisihinkkaus" näkymään housuissa. Tämä siis työn alla! Kankaat ovat myös todella läpivärjättyjä ja jokainen pesu tietysti kuluttaa kangasta. Oma huomiomme on, että musta kangas haalenee jonkinverran, pysyen kuitenkin mustana, harmaat värit taas pysyvät varmasti parhaiten uudenlaisina. Collarikangas ei nyppynny (kuin ehkä haaroista) mutta pienen pieni pesuhaitu siihen tulee tietysti ajan myötä. Kestäväksi voin kyllä kehua! Kuosikankaissakin saa käyttää 60 asteen pesua, silti kuosi pysyy.

Tuotantoketju

Puuvilla tulee käyttämällemme kangastehtaalle lankana. Kotimaassa valmistettavien puuvilla on kasvanut Euroopassa (pääosin Kreikassa) jossa se kehrätään ja kangas neulotaan Suomessa. Kaikki kankaat leikataan meillä täällä Tampereella sekä myös ommellaan valmiiksi merkkejä myöten.. Vaatteiden logomerkit tehdään Lahdessa. Valmiit vaatteet varastoidaan (pääasiassa tehdään tilausten mukaan vasta) Tampereella ja täältä myöskin postitamme vaatteet asiakkaille.

Paketointi ja postitus

Pakkaamme kaikki vaatteet silkkipaperiin oston yhteydessä sekä kierrätyspahvisiin kauniisiin rasioihin joissa vaatetta voi säilyttää myöhemminkin. Emme käytä muoveja paketoinnissamme ollenkaan. WiwiShopista/ Messuilta, Pop Up -kaupoista ostaessakin vaatteet pakataan näihin rasioihin ja paperikasseihin jotka myöskin kierrätyspaperista valmistettu. Postitse lähtevistä tuotteista, maksamme kuljetuksen hiilijalanjäljen jokaisen paketin osalta Climate.orgille.

Korjauspalvelu

- Wiwi Designin arvoihin kuuluu pitkäkestoisuus ja vaatteiden tulee kestää ja niitä voi myös korjata. Palveluihimme kuuluu vaatteiden korjauspalvelu joka tarkoittaa sitä, että meille voi toimittaa rikkimenneen Wiwin vaatteen ja korjaamme sen ilman lisäkustannuksia, ainoastaan toimituskulut asiakas maksaa itse. Jos vaate vain on korjattavissa niin se toki korjataan. Ennen vaatteen toimittamista Wiwille käydään vaikkapa sähköpostitse kuvien kera läpi mitä vaatteelle on käynyt ja onko se korjattavissa järkevästi. Tutkimme myös sen, että vaate on siinä kunnossa, että korjaus kannattaa, eikä vaate esim. repeä uudestaan korjatun kohdan vierestä. Useimmiten vaatteen pystyy korjaamaan ja näin saadaan käyttöikää pitkälle taas! Korjauspalvelun tarpeessa kannattaa laittaa vaikka mailia asiakaspalvelu@wiwi.fi ja mietitään yhdessä miten lähdetään korjaamaan!

Kierrätyspalvelu

- Vaatteet kannattaa aina kierrättää seuraavalle käyttäjälle vaikkapa kirpparilla tai lahjoittaa tarvitsevalle mutta vaate kuin vaate tulee jossain vaiheessa elinkaarensa päähän ja kun Wiwin vaatteelle käy näin, niin sen voi palauttaa meille ja me hoidamme sen kierrättämisen loppuun. Joskus siitä voi ommella jotain uutta tai käyttää jotain osaa esim. ponnarin tai pienemmän asusteen tekoon. Ihan vihonviimeisenä sitten hyödynnämme vaatteenjämän samaan tapaan kuin vaikkapa kangassilppujämämme joita tulee leikkaus- ja ompeluvaiheessa. Meille on tärkeää, että kaikki on kierrätettävissä. Kierrätyspalvelun tarpeessa olevat tuotteet voi palauttaa WiwiStoragelle Tampereelle

Ja loppuun pieni paljastus...

Kaikki vaatteet on tähän mennessä suunnitellut, kaavoittanut, leikannut ja ommellut, myynyt ja pakannut Wiwi Designin perheenäiti Annica (joka myöskin rustaa nämä nettisivut)

 

Ihanaa, että olet mukana tekemässä parempaa huomista!

 -Annica-